Khasiat Minyak Kelapa Dara


Tempah website / System Affiliate untuk Perniagaan Anda... klik sini

Info dan Khasiat Minyak Kelapa Dara

MINYAK KELAPA DARA adalah 100% organik dan diperolehi daripada pohon kelapa yang hidup secara semulajadi. Menggunakan kelapa matang berkualiti, tanpa menggunakan haba dan tidak diproses secara kimia. MINYAK KELAPA DARA mengandungi nutrien seperti vitamin E yang terkandung didalam MINYAK KELAPA DARA tidak rosak atau hilang. KHASIAT MINYAK KELAPA DARA : 1-Mengurangkan risiko penyakit jantung 2-Merangsang

Khasiat Minyak Kelapa Dara

Dalam usaha mengumpul info khazanah herba di Malaysia, kami susun dan senaraikan pelbagai herba dan ulam yang terdapat di Malaysia. Moga ianya menjadi manafaat untuk semua. Amalan memakan ulam-ulaman segar oleh masyarakat kampung, menjadikan mereka hidup sihat sepanjang hayat. Moga ilmu dan khazanah ini tidak hilang di telan zaman.

Artikel kali ini membincangkan tentang Khasiat Minyak Kelapa Dara yang mana mempunyai pelbagai nama dan khasiat seperti , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Info tentang Khasiat Minyak Kelapa Dara ini kami masukkan dalam kategori : Buah, Tips dan Panduan, Ubat

MKH
Vgrip
Kunyit putih
Vxgra Krim

khasiat-vco
MINYAK KELAPA DARA
adalah 100% organik dan diperolehi daripada pohon kelapa yang hidup secara semulajadi. Menggunakan kelapa matang berkualiti, tanpa menggunakan haba dan tidak diproses secara kimia. MINYAK KELAPA DARA mengandungi nutrien seperti vitamin E yang terkandung didalam MINYAK KELAPA DARA tidak rosak atau hilang.

KHASIAT MINYAK KELAPA DARA :

1-Mengurangkan risiko penyakit jantung
2-Merangsang metabolisme
3-Menyokong fungsi tiroid
4-Membantu anda menurunkan dan mengekalkan berat badan yang ideal
5-Membunuh Virus, bakteria, kulat dan protozoa
6-Memiliki sifat antioksidan semulajadi
7-Tidak membebankan organ pankrease
8-Lemak tepu rantai sederhana. (MCFA – mudah dihadham)
9-Sudah mula dihadhamkan dengan hanya enzim saliva dan diperut (sangat baik untuk mereka yang ada gangguan pencernaan, masalah metabolik, bayi pramatang yang sistem tubuhnya kurang berkembang.
10-Dihantar terus ke hati untuk menghasilkan tenaga maksima
11-Menghasilkan tenaga segera dengan cepat. Ia boleh melalui sel membran mitochondria tanpa perlu bantuan enzim.
12-Sel jadi cekap dan efisien
13-Bertindak menghalang pembentukan radikal bebas
14-Diproses secara organik. Tidak terhasil trans fatty asid beracun yang merosakkan sistem tubuh
15-Tiada LDL kolesterol
16-Mengandungi antara 45 – 55 % lauric asid
17-Bersifat antivirus, antibakteria, antifungus, anti protozoa.
18-Pada kulit, bertindak sebagai perisai tambahan terhadap bahaya sinaran ultra violet (UV)(keremajaan kulit lebih lama) dan penghalang infeksi kuman (mengelakkan jangkitan penyakit kulit) disamping mempercepat pembentukan sel baru(keanjalan dan kelembutan kulit lebih ketara.
19-Bertindak sebagai anti kanser dan anti histamine (mengelakkan alahan)
20-Meningkatkan metabolisma. (Sel punya lebih tenaga, menjadikan ia lebih cekap dan efisien)
21-Meningkatkan daya tahan (endurance)
22-Memperbaiki pencernaan. (tidak akan cepat lapar, tidak perlu makan banyak dan berat badan terkawal secara semula jadi.
23-Mempermudah pencernaan mineral dan vitamin (baik untuk warga tua.

khasiat-vco-2
BANYAK MANFAAT MINYAK KELAPA DARA ASLI :

Masalah Resdung
Minyak kelapa dara adalah pembasmi kuman semulajadi. Dalam tahun 1966, seorang professor farmakologi dan penyelidik di Universiti Michigan telah menemui sifat anti virus dan anti bakteria sejenis lemak tepu aktif yang menjadi bahan penting Minyak kelapa dara. Sejak dari itu lemak tepu aktif ini telah dikenalpasti bersifat anti virus, anti bakteria, anti fungus dan anti protozoa. Sifat pembasmi kuman ini telah menjadikan Minyak kelapa dara satu bahan berkesan untuk menentang penyakit disebabkan oleh kuman seperti resdung.

Masalah Tiroid
Minyak kelapa dara boleh membantu mereka yang mengalami penyakit tiroid. Tidak kira samada ia mengidap hipertiroidisme atau hipotiroidisme. Dalam kedua-dua kes minyak kelapa dapat memberi bermanfaat untuk masalah tiroid. Minyak kelapa dara dapat merangsang fungsi tiroid dan mempunyai pelbagai sifat antiseptik. Minyak kelapa dara juga berkemampuan untuk merangsang metabolisma.

Penjagaan Rambut
Minyak kelapa dara merupakan salah satu nutrisi semulajadi terbaik untuk rambut. Ia membantu dalam pertumbuhan rambut yang sihat memberikan mereka kulit berkilau. Urutan kepala dengan minyak kelapa dara memastikan bahawa kulit kepala bebas dari kelimumur, kutu, dan telur kutu, bahkan jika kulit kepala anda kering. Minyak kelapa dara banyak digunakan di benua India untuk rawatan rambut. Ia merupakan penyejuk yang sangat baik dan membantu dalam pertumbuhan semula rambut yang rosak. Ini juga berkhasiat dan menyediakan protein penting yang diperlukan untuk rambut rosak. Oleh kerana itu digunakan sebagai minyak rambut dan digunakan untuk membuat pelbagai penyejuk dan krim mencegah kelimumur. Minyak kelapa dara disapu untuk rawatan rambut.

Penjagaan Kulit
Minyak kelapa dara amat baik untuk digunakan sebagai minyak urut dan pelembab kulit. Ia bertindak sebagai pelembab yang berkesan pada semua jenis kulit termasuk kulit kering. Manfaat minyak kelapa pada kulit adalah setanding dengan krim pelembab. Malah ia jauh lebih baik daripada krim pelembab kerana ia diserap kedalam kulit, tidak ada kesan samping pada kulit dengan penggunaan Minyak kelapa dara. Minyak kelapa dara membantu mengelakkan kulit menjadi kering dan mengelupas. Hal ini juga melambatkan proses penuaan dan berkurangnya keanjalan kulit yang biasanya menjadi kendur seiring dengan usia. Minyak kelapa juga membantu dalam merawat pelbagai masalah kulit termasuk psoriasis, dermatitis, eksim dan lain-lain jangkitan kulit. Oleh kerana itu minyak kelapa bentuk bahan dasar berbagai perawatan tubuh produk-produk seperti sabun, lotion, krim, dll, digunakan untuk rawatan kulit.

Melewatkan proses Penuaan
Minyak kelapa dara membantu dalam melewatkan proses penuaan awal dan penyakit degeneratif kerana sifat antioksidan semulajadi.

Penyakit Jantung
Ada salah faham yang tersebar di antara orang ramai bahawa minyak kelapa tidak baik untuk jantung. Ini kerana ia mengandungi sejumlah besar lemak tepu. Sebenarnya, Minyak kelapa dara memberi kebaikan untuk jantung. Ia mengandungi asid laurik sekitar 50% hingga 70%, yang boleh membantu dalam mencegah pelbagai masalah jantung termasuk kadar kolesterol tinggi dan tekanan darah tinggi. Lemak tepu yang terkandung di dalam Minyak kelapa dara tidak berbahaya seperti dalam minyak sayuran lain. Itu tidak menyebabkan peningkatan kadar LDL. Ia dapat mengurangkan timbulnya kecederaan di arteri dan membantu mencegah aterosklerosis.

Masalah Berat Badan
Minyak kelapa dara dapat membantu mengurangkan berat badann. Mengandungi asid lemak rantai sederhana yang membantu mengawal berat badan yang berlebihan. Minyak kelapa dara lebih mudah dicerna dan membantu masalah tiroid dan sistem enzim atau penghadaman. Seterusnya, meningkatkan metabolisma tubuh dengan menghilangkan tekanan pada pancreases, membantu pembakaran lemak untuk menghasilkan lebih banyak tenaga dan membantu orang yang gemuk dan kelebihan berat badan dan membantu mengurangkan berat badan mereka. Itulah sebabnya, orang-orang yang tinggal di daerah pantai tropika, yang menjadikan minyak kelapa sebagai sumber makanan utama mereka, biasanya tidak mengalami masalah berat badan, obesiti atau kegemukan.

Untuk Pencernaan
Minyak kelapa dara membantu dalam proses sistem pencernaan dan dapat membantu mengelakkan masalah didalam sistem pencernaan seperti sindrom kerengsaan usus besar. Lemak tepu dalam Minyak kelapa dara memiliki sifat anti mikrob dan membantu dalam menangani pelbagai bakteria, kulat, parasit dan lain-lain, yang menyebabkan gangguan didalam sistem pencernaan. Minyak kelapa dara juga dapat membantu penyerapan zat-zat lain seperti vitamin, mineral dan asid amino.

Sistem imun atau Kekebalan tubuh
Minyak kelapa amat baik untuk sistem kekebalan tubuh. Membantu memperkuat sistem kekebalan tubuh kerana ia mengandungi lipid antimikrobial, asid laurik, asid kaprat dan asid kaprilat yang antikulat, memiliki sifat anti bakteria dan antivirus yang kuat. Tubuh manusia mengubah asid laurik menjadi monolaurin yang diperlukan oleh tubuh untuk membantu dalam menghadapi virus dan bakteria yang menyebabkan penyakit seperti herpes, influenza, cytomegalovirus, dan bahkan HIV. Ia membantu dalam memerangi bakteria berbahaya seperti listeria monocytogenes dan pylori heliobacter, dan protozoa berbahaya seperti giardia lamblia.

Penyembuhan secara semulajadi
Jika diamalkan oleh mereka yang menghadapi masalah kesihatan, membentuk lapisan kimia yang melindungi tubuh daripada jangkitan yang disebabkan oleh debu, kulat, bakteria dan virus yang tidak diperlukan oleh tubuh. Minyak kelapa dara yang paling berkesan pada luka kerana mempercepatkan proses penyembuhan dengan memperbaiki rangkaian yang rosak.

Masalah Jangkitan
minyak kelapa sangat efektif melawan pelbagai jangkitan kerana sifat-sifatnya antikulat, antivirus, dan antibakteria. Menurut sebuah Pusat Penyelidikan , Minyak kelapa membunuh virus yang menyebabkan influenza, campak, hepatitis, herpes, SARS, dll juga boleh membunuh bakteria yang menyebabkan sakit telinga, infeksi kerongkong, jangkitan saluran kencing, pneumonia, dan gonore. Minyak kelapa dara juga berkesan dalam mencegah kulat dan ragi yang menyebabkan candida, jangkitan kulat kronik, ruam lampin.

Mencegah masalah Hati
Kehadiran trigliserida rantaian sederhana dan asid lemak membantu dalam mencegah penyakit hati kerana zat yang mudah diubah menjadi tenaga apabila ia sampai ke hati, sehingga dapat mengurangkan bebanan pada hati dan juga mencegah penyimpanan lemak.

Kencing Manis atau Diabetes
Minyak kelapa dara membantu dalam mengawal kadungan gula dalam darah, dan meningkatkan penghasilan insulin. Ini dapat membantu dalam penggunaan glukos didalam darah dengan lebih berkesan, sehingga mencegah dan mengubati masalah kencing manis atau diabetes.

Untuk Tulang
Seperti disebutkan sebelumnya, minyak kelapa dara meningkatkan kemampuan tubuh kita untuk menyerap mineral penting. Ini termasuk kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk menguatkan tulang. Dengan itu minyak kelapa dara membantu wanita yang terdedah kepada osteoporosis semasa mengalami proses monopos.

Penjagaan Gigi
Kalsium adalah unsur terpenting dalam gigi. Minyak kelapa dara dapat membantu memudahkan penyerapan kalsium oleh tubuh, membantu dalam mendapatkan gigi yang kuat. Minyak kelapa dapat membantu masalah kerosakan gigi.

Untuk Kesihatan
Minyak kelapa dara sering digunakan oleh para atlit untuk menguatkan tubuh dan mereka yang sedang mengamalkan diet. Ini kerana Minyak kelapa dara mengandungi kalori yang lebih rendah daripada minyak lain, kadar lemak yang mudah diubah menjadi tenaga dan tidak menyebabkan pengumpulan lemak pada jantung dan arteri. Minyak kelapa dara dapat membantu meningkatkan tenaga dan stamina, dan dapat meningkatkan prestasi atlit.

khasiatherba-03

Lagi info tentang herba :

 • minyak kelapa dara (3038)
 • khasiat minyak kelapa dara (2565)
 • kebaikan minyak kelapa dara (924)
 • kelebihan minyak kelapa dara (473)
 • kegunaan minyak kelapa dara (319)
 • khasiat kelapa dara (291)
 • khasiat minyak kelapa dara untuk lelaki (275)
 • kelapa dara (195)
 • minyak kelapa (130)
 • fungsi minyak kelapa dara (125)
 • minyak kelapa dara untuk lelaki (112)
 • minyak kelapa dara anugerah (99)
 • minyak kelapa dara serai mas (98)
 • minyak kelapa dara catalyst (93)
 • minyak kelapa dara vco (73)
 • minyak kelapa dara cosway (71)
 • manfaat minyak kelapa dara (68)
 • kebaikan minyak kelapa (61)
 • kebaikan kelapa dara (49)
 • khasiat minyak kelapa dara cosway (46)
 • khasiat minyak kelapa (45)
 • Serai mas minyak kelapa dara (43)
 • minyak kelapa dara untuk wanita hamil (43)
 • harga minyak kelapa dara (40)
 • khasiat minyak kelapa dara untuk kulit muka (37)
 • keburukan minyak kelapa dara (35)
 • minyak kelapa dara bio asli (34)
 • minyak kelapa dara untuk ibu mengandung (32)
 • kebaikan vco (31)
 • Minyak dara (31)
 • minyak kelapa darah (30)
 • testimoni minyak kelapa dara (29)
 • kebaikkan minyak kelapa dara (29)
 • cara guna minyak kelapa dara (27)
 • khasiat minyak kelapa dara untuk ibu mengandung (27)
 • khasiat minyak kelapa dara untuk ibu hamil (27)
 • kebaikan minum minyak kelapa dara (24)
 • kebaikan minyak kelapa dara untuk ibu mengandung (22)
 • khasiat minyak kelapa dara anugerah (21)
 • minyak kelapa dara untuk ibu hamil (21)
 • minyak kelapa muda (20)
 • khasiat minyak (20)
 • minyak kelapa dara khasiat (20)
 • minyak kelapa dara untuk rambut (19)
 • khasiat kelapa dara untuk lelaki (18)
 • khasiat minyak kelapa dara untuk kulit (18)
 • minyak kelapa dara hidayah (18)
 • kasiat minyak kelapa dara (17)
 • kelapa dara untuk lelaki (17)
 • harga minyak kelapa dara catalyst (16)
 • kelebihan minyak kelapa (15)
 • minyak kelapa dara biovco (15)
 • vco minyak kelapa dara (15)
 • kelebihan kelapa dara (14)
 • air kelapa dara (14)
 • khasiat minyak kelapa dara untuk wanita (14)
 • khasiat peria katak anugerah (14)
 • minyak kelapa dara laurent (14)
 • khasiat minyak kelapa dara untuk rambut (14)
 • minyak kelapa dara halagel untuk ibu mengandung (14)
 • khasiat minyak kelapa dara catalyst (14)
 • khasiat Minum minyak Kelapa Dara (13)
 • kebaikan minyak kelapa dara cosway (13)
 • catalyst minyak kelapa dara (12)
 • minyak kelapa dara selepas bersalin (12)
 • minyak (12)
 • khasiat vco catalyst (12)
 • minyak ke (12)
 • cara minum minyak kelapa dara (11)
 • testimoni minyak kelapa dara d\herbs (11)
 • minyak kelapa dara vco catalyst (11)
 • minyak kelapa dara untuk batuk (10)
 • khasiat minyak kelapa dara bio asli (10)
 • khasiat minyak kelapa dara serai mas (10)
 • minyak kelapa dara bio rich (10)
 • khasiat minyak kelapa dara bio rich (10)
 • hasiat minyak kelapa dara (10)
 • kegunaan minyak kelapa dara untuk lelaki (9)
 • kapsul minyak kelapa dara (9)
 • apa khasiat minyak kelapa dara (9)
 • nufera minyak kelapa dara (9)
 • minyak kelapa dara halagel (9)
 • minyak kelapa dara kebaikan (9)
 • khasiat mnyak kelapa dara (9)
 • khasiat minyak k (8)
 • minyak kelapa dara dan khasiatnya (8)
 • kelebihan minyak kelapa darah (8)
 • minyak kelapa dara asli (8)
 • minum minyak kelapa dara (8)
 • kebaikan minyak kelapa dara untuk muka (8)
 • kelapa dara khasiat (8)
 • faedah minyak kelapa dara (8)
 • miyak kelapa dara (8)
 • pil minyak kelapa dara (8)
 • minyak klapa dara (8)
 • minyak k (7)
 • khasiat kapsul minyak kelapa dara (7)
 • minyak kela (7)
 • khasiat minyak kepala dara (7)
 • minyak kelapa dara fungsi (7)
 • kegunaan kelapa dara (7)
 • harga minyak kelapa dara dherbs (7)
 • dherbs minyak kelapa dara (7)
 • cara mengkonsumsi minyak kelapa dara (7)
 • fungsi kelapa dara (6)
 • biorich minyak kelapa dara (6)
 • kahsiat minyak kelapa dara (6)
 • minyak kelapa dara untuk (6)
 • khasiat minya (6)
 • minyak kelapa dara batuk (6)
 • khasiat minyak kela (6)
 • khasiat minyak kelapa dara dherbs (5)
 • khasiat minyak kelapa dara hidayah (5)
 • minya (5)
 • khasiat minyak kelapa dara selepas bersalin (5)
 • minyak bio aura (5)
 • minyak kelapa dara biorich (5)
 • minyak kelapa dara D herbs (5)
 • minyak kelapa dara dherb (5)
 • minyak kelapa dara dherbs testimoni (5)
 • minyak kalapa dara (5)
 • kelebihan minyak kelapa dara untuk lelaki (5)
 • kasiat kelapa dara (5)
 • bio rich minyak kelapa dara (5)
 • cara makan minyak kelapa dara (5)
 • apa manfaat pokok senduduk putih (5)
 • kebaikan minyak kelapa darah (5)
 • kapsul kelapa dara (5)
 • produk minyak kelapa dara (5)
 • minyak kelapa dara nufera (5)
 • rahsia minyak kelapa dara (4)
 • testimoni pengguna minyak kelapa dara (4)
 • minyak/kelapa/dara (4)
 • minyk kelapa dara (4)
 • minyak kelapa organik urut zakar (4)
 • minyak rambut kelapa dara (4)
 • minyak kelapa dara bio asli untuk ibu mengandung (4)
 • khasiat minyak kelapa dara asli (4)
 • khasiat miyak kelapa dara (4)
 • khasiat minyak kel (4)
 • khasiat minyak ke (4)
 • khasiat minyak kelapa dara vco (4)
 • minyak kelapa dara d herb untuk ibu mengandung (4)
 • khasiat kelapa da (4)
 • khasiat minyak kelapa dara pada zakar (4)
 • minyak kelapa dara d\herbs (4)
 • apakah khasiat minyak kelapa dara (4)
 • kebaikan minyak kelapa dara untuk wanita (4)
 • harga minyak kelapa dara bio asli (4)
 • kebaikan minyak kelapa dara dherbs (4)

Info Herba TERBARU...

No Banner to displayKapsul Kunyit PUTIH - Mencegah Penyakit

iklan-kunyit-putih
Powered by WordPress | Theme Designed by: carte r4 3ds | Thanks to http://www.springfield-mechanical.com, dudadeck and http://www.adultfreedomfoundation.org